Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На «Печенізьке поле» буде запрошено учасників з більшості обласних центрів України

На «Печенізьке поле» буде запрошено учасників з більшості обласних центрів України

"Вперше в історії фестивалю «Печенізьке поле» буде запрошено учасників з більшості обласних центрів України", - заявила сьогодні на прес-конференції представник постановочно-режисерської групи фестивалю Тетяна Настаченко.  Вона повідомила, що до участі у фестивалі запрошуються всі бажаючі, але вони будуть проходити суворий відбір. Кожний колектив або фірма, які хочуть брати участь у фестивалі, повинні будуть представити сценарій і спільно з постановочною групою його відпрацювати. Їх виступ має вписуватися у формат фестивалю і відповідати його рівню, - підкреслила представник постановочної групи. 

В даний час дизайнерами розробляється ескіз художнього оформлення сцени. «Печенізьке поле - 2010» - це диво-місто, в якому кожен майданчик буде максимально театралізовано, - повідомила Тетяна Настаченко. - Напевно, це перший фестиваль «Печенізьке поле», на який виготовляються театральні декорації».

За її словами, разом з виставками-продажами на фестивалі буде проходити маса майстер-класів найкращих зодчих Харківської області та інших областей України. «На «Печенізькому полі - 2010» можна буде дізнатися таємницю медоваріння, навчитися азам гончарної справи або подоїти кіз», - зазначила Настаченко. Також установлено кілька номінацій для організаторів майстер-класів та інтерактивних майданчиків, а їх нагородження відбудеться на великій сцені в рамках проведення фестивалю. 

Програма фестивалю розрахована на будь-який вік. Запланована велика програма для дітей на основі слов'янської міфології та української казки з виставами, інтерактивними блоками і логічними завданнями.