Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість із виплати заробітної на підприємствах області зменшилась на 25,4 млн.грн.

Заборгованість із виплати заробітної на підприємствах області зменшилась на 25,4 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час засідання сесії обласної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у червні заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшилася на 21,6 млн.грн. (12,9%) і на 1 липня складала 146,2 млн.грн. Борги на економічно активних підприємствах скорочені на 21,4 млн.грн. (14,6%) і склали 125,1 млн.грн. З початку липня загальна сума боргу зменшилася ще на 3,8 млн.грн. і на 7 липня складала 142,4 млн.грн.

Найбільша питома вага заборгованої заробітної плати зосереджена на підприємствах державного сектору економіки. Якщо на початок року 30 підприємств не забезпечували своєчасну виплату заробітної плати на суму 48,1 млн.грн., то на сьогодні їх вже 39 з сумою боргу 73,2 млн.грн. «Основна причина такого стану справ – неефективне управління державним майном, тобто більшість цих підприємств не завантажена на повну потужність. Як наслідок - застосовується скорочений робочий час, працівники відправляються у відпустки без збереження заробітної плати», - підкреслив Ігор Шурма.

Найбільш проблемними підприємствами залишаються: ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка» з сумою боргу 14,8 млн.грн., Харківське державне авіаційне виробниче підприємство – 21,5 млн.грн., ДП «Харківський завод електроапаратури» - 5,7 млн.грн., ДП «Харківський електромеханічний завод» - 7,2 млн.грн. На ДП «Завод ім. Малишева» 10-11 червня за рахунок коштів, що надійшли від реалізації раніше відвантаженої продукції, погашено майже 92% заборгованості. Залишається невиплаченими 1,3 млн.грн.