Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна налагоджує кооперацію з Європейським Союзом і відновлює втрачені контакти з державами СНД. Михайло Добкін

Україна налагоджує кооперацію з Європейським Союзом і відновлює втрачені контакти з державами СНД. Михайло Добкін

Обговорюється можливість створення митного союзу між Україною та  кількома найближчими державами. Це відкриє значні можливості для розвитку економіки країни, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

«Я думаю, що підписання таких важливих документів на такому високому державному рівні має відбуватися тільки в тому випадку, якщо в угоді враховуються максимальні інтереси України. Сьогодні наша країна робить серйозні заявки на кооперацію з Європейським Союзом, і в той же час Україна повертає раніше втрачені контакти з державами СНД. Скрізь, де держава буде мати свій інтерес, воно буде приймати участь, це природно і так ведуть себе практично всі країни», - сказав він під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.

За словами керівника області, в першу чергу від підписання серйозних міжнародних угод, у тому числі і митного союзу, виграє сільське господарство.

«Сільське господарство не стоїть осторонь від загального економічного процесу, тому отримання нових ринків збуту, можливість залучення в нашу державу нових технологій, нового обладнання - все це цікаво в першу чергу і сільському господарству», - підкреслив Михайло Добкін.