Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У навчальних закладах Харківської області, де питна вода не відповідає нормам якості, будуть встановлені очисні фільтри

У навчальних закладах Харківської області, де питна вода не відповідає нормам якості, будуть встановлені очисні фільтри

В ході селектора 9 липня заступник голови ХОДА Ігор Шурма дав доручення начальнику Головного управління освіти і науки Роману Шаповалу розробити алгоритм забезпечення закладів освіти, де гостро стоїть питання якості питної води, фільтрами для її очищення.

Як зазначив у своїй доповіді Роман Шаповал, у 40 навчальних закладах Харківської області питна вода не відповідає санітарним нормам. За його словами найбільша кількість таких закладів у Вовчанському (5), Первомайському (5), Борівському (7), Чугуївському (6) районах.

В свою чергу голова обласної санітарно-епідеміологічної служби Тетяна Колпакова повідомила, що після нещодавніх перевірок якості питної води кількість закладів освіти, не забезпечених якісною водою збільшилася до 63. За її словами, частково вирішити цю проблему може встановлення очисних фільтрів, які б дозволити забезпечити питною водою якщо не харчові блоки шкіл, то хоча б потреби самих школярів. Вартість одного очисного фільтра складає в середньому 10 тисяч гривень.

Ігор Шурма підкреслив, що це не великі гроші для Харківської області, і до початку навчального року проблему буде вирішено.

«За попередніми даними ціна питання в межах 700 тисяч гривень. Я думаю, що за підсумками корекції бюджету за 9 місяців буде внесено зміни і доповнення про виділення коштів для придбання цих фільтрів, і таким чином обласна влада зніме проблему неякісного водопостачання у школі», - сказав він.