Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підтримку українських сільгоспвиробників в 2010 році піде 2,9 мільярда гривень

На підтримку українських сільгоспвиробників в 2010 році піде 2,9 мільярда гривень

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів, в поточному році на різні програми підтримки сільгоспвиробників передбачено витратити майже 3 мільярди гривень. Частина цих грошей піде на компенсацію кредитних ставок аграріям.

«Для погашення кредитних ставок за 2009 рік вже надійшло 400 тисяч гривень, також на сьогоднішній день ми можемо повністю задовольнити всю потребу в погашенні кредитних ставок за 2010 рік. Нехай сільгоспвиробники подають заявки, оформляють документи, і вони зможуть отримати компенсацію за кредити», - повідомив в ході прес-конференції 5 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

Також він зазначив, що в Харківській області аграрії можуть отримати компенсацію за загиблі озимі. Лист з проханням виділити на ці цілі 174 млн гривень, підписаний головою ХОДА Михайлом Добкіним, знаходиться в Кабінеті Міністрів України.

«Я впевнений, що, незважаючи на складну фінансову ситуацію, сільгоспвиробники отримають компенсацію за загиблі озимі», - підкреслив Віталій Алексейчук.