Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблему якості медичного обслуговування в сільській місцевості необхідно вирішувати разом з цілим комплексом інших питань. Михайло Добкін

Проблему якості медичного обслуговування в сільській місцевості необхідно вирішувати разом з цілим комплексом інших питань. Михайло Добкін

«Проблеми якості медичного обслуговування в сільській місцевості, залучення молодих фахівців та фахівців високого рівня для роботи в сільських амбулаторіях неможливо розглядати окремо. Ці проблеми необхідно вирішувати з цілим комплексом інших питань, починаючи від системи вищої освіти і закінчуючи стимулами з боку держави для тих людей, які будуть працювати в сільській місцевості», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, економічні реформи Президента України Віктора Януковича в комплексі реформують наш спосіб життя: замість повного самоусунення держави від знакових для життя нашого суспільства речей вибираються інші пріоритети, на чолі яких стоїть людина.
«Крок за кроком це призведе до того, що держава буде пропонувати певні стимули для тих людей, які повинні працювати в сільській та віддаленій місцевості. Це або інша заробітна плата, або можливість отримання житла від держави, або якісь інші стимули. Ми не маємо права залишати в нашому суспільстві таку ситуацію, яка є зараз. Рівень медичного обслуговування для городянина набагато вище, ніж мешканця села. Такого не повинно бути. Всі люди повинні отримувати якісну медичну допомогу», - підкреслив Михайло Добкін.