Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році обмін і взаємне постачання насіння будуть вкрай необхідні сільгосптоваровиробникам наших країн. Микола Безуглий

У цьому році обмін і взаємне постачання насіння будуть вкрай необхідні сільгосптоваровиробникам наших країн. Микола Безуглий

«Харківська селекція сільськогосподарських культур і насінництво традиційно були однією з найсильніших сторін української аграрної науки, - зазначив під час україно-російської зустрічі селекціонерів-рослинників віце-президент НААН України, академік НААН України Микола Безуглий. - Але за останні п'ять років зв'язки українських і російських селектор були значно втрачені, і ми можемо констатувати, що співпраця українських вчених з Туреччиною чи Азербайджаном, як не дивно, була більш продуктивною у цей час, ніж співпраця з Російською Федерацією. Хоча використання сортів і гібридів української селекції було завжди характерно для ряду районів Росії».  

Головна мета сьогоднішньої зустрічі вчених-селекціонерів - обмінятися останніми науковими досягненнями, результатами досліджень за останні п'ять років, і на підставі цього відпрацювати спільну програму з використання в Україні досягнень російських селекціонерів, а в Росії - українських учених.

«Цей рік актуальний для ряду областей України і Росії складними природно-кліматичними умовами, і, як наслідок, значною загибеллю посівів озимих культур в Харківській області та прилеглих до неї Бєлгородській та інших областях,тому обмін і взаємне постачання насіння будуть вкрай необхідні сільгосптоваровиробникам обох країн»,- сказав Микола Дмитрович.