Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українські та російські селекціонери-рослинники шукають спільні шляхи розвитку галузі

Українські та російські селекціонери-рослинники шукають спільні шляхи розвитку галузі

Сьогодні в інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН України відбувається україно-російська зустріч селекціонерів рослинників. Представники Національної академії аграрних наук України та Російської академії сільськогосподарських наук і науковці провідних закладів двох країн вперше за останні роки зібралися разом, щоб наочно обмінятися досвідом та своїми останніми доробками у селекційній роботі. Звертаючись до присутніх з вітальним словом від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук зазначив: «Дуже радісно, що наші багаторічні стосунки, перервані на останні п’ять років, відновлюються. Нам є над чим працювати. У нас одна кліматична зона, і нам треба об'єднати зусилля і українських і російських вчених з вирощування сільськогосподарських культур.

Сьогодні наше завдання визначити наші спільні невирішені проблеми, і знайти шляхи їх розв’язання. Нам треба за будь-яких погодних умов мати стабільні врожаї, тобто, треба відпрацьовувати селекцію тих рослин, які придатні для наших районів. Впевнений, що і надалі ми будемо розвивати наші відносини з Росією в обов'язковому порядку».

Після пленарної частини зустрічі учасники семінару відвідають дослідницькі ділянки інституту з польовими дослідами селекційних підрозділів, насінництва і насіннєзнавства, генетичних ресурсів рослин, стаціонарами технологічних досліджень, фітопатологічними ділянками, карантинним розсадником, тощо.