Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина налагоджує контакти з німецькими вченими

Харківщина налагоджує контакти з німецькими вченими

Заступник голови Харківської обласної адміністрації Юрій Сапронов зустрівся з представниками німецького інституту Франгофера з інновацій у Східній і Центральній Європі. Учені з Німеччини хочуть налагодити співпрацю з Харківським національним університетом радіоелектроніки.

«Інститут Франгофера є одним з провідних інститутів у галузі інноваційних технологій, а Харків - студентське місто, де працює безліч наукових шкіл, які можуть конкурувати з провідними міжнародними школами.У зв'язку з цим досвід німецьких колег з інституту Франгофера для нас дуже цікавий і актуальний, адже в сучасних умовах Україна перебуває на досить низькому рівні в міжнародних рейтингових організаціях за складністю ведення бізнесу. Тим часом в задачах, які ставить президент країни Віктор Янукович, значиться створення продукту з високою додатковою вартістю саме на основі інноваційної моделі. Тому ця зустріч і ці контакти дуже цікаві для харків'ян», - відзначив за підсумками зустрічі Юрій Сапронов.

За його словами, головна цінність, яку може запропонувати німецьким вченим харківська сторона - це свіжі ідеї, тоді як в свою чергу харків'яни сподіваються отримати передові технології в галузі енергозбереження та екології.