Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зростання цін на лікарські засоби в Харківській області буде зупинено. Михайло Добкін

Зростання цін на лікарські засоби в Харківській області буде зупинено. Михайло Добкін

За даними маркетингових досліджень компанії Support in Market Development середня вартість упаковки лікарського засобу в Харківській області впевнено зростала протягом останніх декількох років. За період з січня 2008 по жовтень 2009 у зв'язку з різким підвищенням валютного курсу спостерігалося зростання цін на лікарські засоби в розмірі близько 40%.  

Загальний обсяг фармацевтичного ринку зменшився майже на 9%, всі сегменти ринку продемонстрували відсутність темпів приросту. Зокрема зниження аптечних закупівель в грошовому еквіваленті в 2009 році склало 6, 36%.

«Сьогодні у нас повинна бути чітка протидія панічному зростанню цін у сфері фармацевтики. Ми повинні чітко розуміти, які в нас є важелі впливу на те, щоб у стислі терміни припинити спекуляцію недобросовісних підприємців на простих людях. Тому ми зобов'язані ретельно поставитися до цієї проблеми, вивчити негативний досвід 2009 - 2010 років, и в майбутньому бути готовими протистояти різним спланованим акціям, як осіння епідемія грипу 2009 року», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.