Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 15 липня в Харківській області будуть переглянуті всі схеми закупівлі продовольства для соціальних об'єктів

До 15 липня в Харківській області будуть переглянуті всі схеми закупівлі продовольства для соціальних об'єктів

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін дав доручення своєму заступнику Вадиму Ландсману розглянути всі схеми, за якими на даний момент проходять закупівлі продовольства для шкіл та інших соціальних об'єктів. На думку Михайла Добкіна, у ході перевірки можуть бути виявлені значні порушення.

Відповідне розпорядження він озвучив 29 червня в ході засідання колегії Харківської обласної адміністрації.

  «Керівники районних адміністрацій у серпні повинні бути готові відзвітувати про дії, які були здійснені, щоб школярі всіх районів області харчувалися якісною продукцією, закупленою за нормальною ціною», - сказав голова області. 

Як він наголосив в ході обговорення питання, якщо під час перевірки закупівельних схем будуть виявлені порушення, матеріали будуть передані на розгляд антикорупційного комітету.

Також Михайло Добкін підкреслив, що такі продукти, як м'ясо та молоко, варто закуповувати безпосередньо у виробників, тоді як зараз в основному в цій справі беруть участь оптові перекупники.

«У нас є хороші стабільні підприємства, які виробляють якісну, сертифіковану продукцію. Якщо керівники районних адміністрацій допоможуть безпосередньо виробникам продукції налагодити контакт із тими, хто займається закупівлями, ми вирівняємо серйозний дисбаланс у закупівлі по області», - сказав він.

На даний момент закупівельні ціни в різних районах області різняться між собою в 2 - 3 рази.