Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перша в світі династія космонавтів зустрілася з учнями Базаліївської школи

Перша в світі династія космонавтів зустрілася з учнями Базаліївської школи

Сьогодні Базаліївську загальноосвітню школу Чугуївського району Харківської області відвідали  Герой СРСР Олександр Волков і Герой Російської Федерації Сергій Волков. Представники першої у світі династії космонавтів зустрілися з дітьми, учнями школи, де більше 30 років працював директором дідусь Сергія Волкова.

"Так, ми перша у світі династія космонавтів. Тепер вже є інші династії, але ми були першими. Зараз вже пішло третє покоління космонавтів. Тепер наші сини йдуть в космос", - пишається Олександр Волков.

Сергій Волков - перший в історії спадкоємний космонавт. Його батько Олександр Волков тричі літав у космос, працював на орбітальній станції "Салют" і комплексі "Мир". Потім був командиром загону космонавтів.

«Я прийшов у професію 12 років тому, мені завжди це було цікаво. Як у будь-якого космонавта, довгоочікуваним вінцем всієї моєї роботи став політ у космос. Коли я прилетів на борт космічної станції, я кілька тижнів прокидався з думкою: Невже я прилетів на станцію?!Я працюю тут! Було дивне відчуття. У космосі я провів майже 200 діб», - згадує Сергій Волков.

Зустріч пройшла в дуже теплій і невимушеній атмосфері: Олександр та Сергій Волкови розповіли дітям, що вплинуло на вибір їхньої майбутньої професії, як складалася їхня кар'єра, з якими труднощами їм довелося зіткнутися у відкритому космосі і на своєму професійному шляху.

На закінчення зустрічі організатори продемонстрували дітям фільм про трудові будні космонавтів. Як зазначив Олександр Волков, можливо, сьогоднішня зустріч вплине на когось з хлопців і вони вирішать обрати цю майже фантастичну професію.