Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Протон» і завод імені Шевченка можуть об'єднатися

«Протон» і завод імені Шевченка можуть об'єднатися

Деякі харківські підприємства можуть об'єднатися, щоб простіше було отримувати великі замовлення. Але в нинішніх умовах можна обійтися і без формального об'єднання, обмежившись простим співробітництвом, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

«Я не заперечую можливість об'єднання ряду підприємств у концерн або іншу  форму для того, щоб легше було отримувати серйозні замовлення. Як варіант це теж розглядається. Але сьогодні треба чітко розуміти, що від заводу Шевченка сьогодні може перейти в об'єднання з тим, що залишилося від «Протона». А «Протона» зараз залишилася майже десята частина того, що було. Він розпроданий, розкрадений, і те, що там збереглося сьогодні, знаходиться в стані сну», - сказав Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками наради з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП «Харківський приладобудівний завод імені Т.Г. Шевченка».

За його словами, можна обійтися і без формального об'єднання, оскільки всі підприємства в області і так взаємопов'язані. Що стосується власне заводу імені Шевченка, то його діяльність уже зараз сильно залежить від роботи «Турбоатому».

«Кінцевим варіантом реструктуризації заводу можна розглядати приєднання його до «Турбоатому». Щоб «Турбоатом» чітко розумів - отримуючи замовлення, він автоматично отримує замовлення і на інші підприємства, які працюють у зв'язці. Буде це об'єднання, або вони будуть працювати окремо, це вже питання техніки. Але я можу сказати, що я категоричний противник того, щоб брати підприємства з проблемами і приєднувати до успішного заводу. Це не вихід», - підкреслив Михайло Добкін.