Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На полях богодухівського та Краснокутського районів очікується один з кращих в області врожаїв. Віталій Алексейчук

На полях богодухівського та Краснокутського районів очікується один з кращих в області врожаїв. Віталій Алексейчук

Черговим пунктом у програмі відвідувань обласного семінару - наради з прибирання ранніх зернових культур стали поля ТОВ "Козіївське" Краснокутського району. Це поля з посівами озимої пшениці, за різними технологіями вирощування, з різними термінами посіву, сортами, способами і нормами вирощування. Учасники семінару також відвідали поля технічних сільськогосподарських культур. У цьому районі поля знаходяться у відмінному стані, рослини відповідаю агротехнічним нормам, очікується гарний урожай.  

Як підкреслив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, маючи практично один напрям і однакові кліматичні умови, Валківський, Богодухівський та Краснокутський райони показують абсолютно різні результати. Поля Краснокутського і Богодухівського районів на порядок вище полів Валківського району. Якщо в Валківському районі пшениця загинула повністю, то тут очікується один з кращих в області врожаїв. Це говорить про те, що не все залежить від кліматичних умов, дуже важливим фактором є ставлення господаря до землі, від ставлення людини до своєї справи.

"Ми живемо в XXI столітті, коли можна вдаватися до допомоги різних сучасних технологій. Тому, на такому благодатному грунті, ми просто зобов'язані отримати найвищий врожай", - зазначив Віталій Алексейчук. 

 

У ході семінару, учасники мали можливість оглянути сучасну техніку для збору урожаю, яка знаходилася на території польового табору. Також була перевірена готовність служб (МНС, служби швидкої допомоги і технічної допомоги) до початку збиральних робіт. Було продемонстровано те, як потрібно діяти у випадку пожежі на полях. Так само в ході семінару було зазначено, що до нового збирального сезону, в районах області буде організовано харчування для персоналу сільськогосподарських підприємств задіяного на збиральних роботах.