Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гроші на капітальний ремонт будуть надходити, якщо мешканці візьмуть свій будинок на обслуговування. Юрій Хіврич

Гроші на капітальний ремонт будуть надходити, якщо мешканці візьмуть свій будинок на обслуговування. Юрій Хіврич

Харківська область, як і решта регіонів нашої країни, отримає в цьому році фінансування на реалізацію державної програми «Питна вода України» і на реформування ЖКГ. Про це по завершенню роботи виїзної колегії Міністерства з питань ЖКГ сказав Міністр з питань ЖКГ Юрій Хіврич. Всього по Україні для цих цілей у бюджеті закладено 1,1 млрд грн. При цьому, у програмі реформування ЖКГ основна підтримка буде надана об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Крім суми в 110 млн грн, виділеної безпосередньо на підтримку людей, які самі утримують свої житлові приміщення (для ремонту будівель, покрівлі, внутрішньобудинкових мереж), з кожної цільової програми - таких як встановлення теплових лічильників або ремонт ліфтів - кошти в першу чергу будуть виділятися також ОСББ.

«Наше завдання показати, що гроші на капітальний ремонт будуть надходити, якщо мешканці візьмуть свій будинок на обслуговування. Не візьмуть мешканці на обслуговування будинок - грошей на ремонт не буде», - підкреслив Юрій Хіврич.

Також у Харківській області буде профінансований пілотний проект реконструкції тепло- і водопостачання в Лозовій, і буде вестися робота Міністерства з облдержадміністрацією з підготовки документів для залучення міжнародних інвестицій у впровадження енергозберігаючих технологій.