Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальний захист, конкурентоспроможна економіка, ефективне державне управління: три основних блоки Програми економічних реформ

Соціальний захист, конкурентоспроможна економіка, ефективне державне управління: три основних блоки Програми економічних реформ

Одна з головних цілей Програми економічних реформ, яка була представлена 2 червня 2010 року, - максимально убезпечити незахищені верстви населення України від ризиків, які супроводжують будь-які серйозні реформи, - пояснив під час програми "Ранковий ексклюзив" на обласному радіо заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«Підвищення якості та доступності медичних послуг, забезпечення гідної пенсії, підвищення доступності освіти та підвищення адресності соціальної допомоги - це найперші задачі. Адже процес реформ досить болючий, тому держава буде робити все можливе, щоб це не відбилося на незахищених верствах населення, яких у нас понад 50%», - сказав він.

Результатом реалізації Програми економічних реформ має стати конкурентоспроможність української економіки, що передбачає сталий економічний розвиток, покращення бізнес-клімату і залучення інвестицій, модернізацію інфраструктури базових секторів економіки.

Домогтися усього цього можна тільки за умови ефективного державного управління, тож реформи торкнуться і цієї галузі.

Як зазначив Юрій Сапронов, Харківський регіональний комітет з економічних реформ зробив серйозний внесок у розробку проекту Програми економічних реформ, представленого президентом України 2 червня.

«Комітет працює в кожному регіоні. У Харкові теж був сформований свій комітет під керівництвом губернатора Харківської області Михайла Добкіна, і я як віце-губернатор з економіки є відповідальним секретарем комітету, тобто, по суті, координатором цього проекту в регіоні. Працює комітет постійно, в нього входять і чиновники, і бізнесмени, і громадськість, і різні державні та недержавні структури, тобто, ми намагалися привернути максимально всі верстви суспільства», - підкреслив Юрій Сапронов.