Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області обладнуються нові місця для купання

У Харківській області обладнуються нові місця для купання

У Харківській області йде робота по збільшенню кількості обладнаних місць для купання. У кожному районі обладнуються нові місця.

Про це в ході прес-конференції 22 червня повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха.

«Сьогодні ми намагаємося зробити так, щоб у кожному районі Харківської області були обов'язково обладнані всі місця масового купання людей. Кожну п'ятницю голови районних адміністрацій через наше управління доповідають про виконану роботу - скільки в якому районі за тиждень було обладнано цих місць», - розповів він.

На кожному пляжі, де масово купаються люди, мають чергувати матроси-рятувальники і медичні працівники для надання першої допомоги постраждалим. Також всі відпочиваючі повинні мати можливість ознайомитися з правилами поведінки на воді. Крім цього рятувальний пункт повинен бути забезпечений човном, рятувальними колами та іншими необхідними інструментами, а сам пляж попередньо підготовлений до початку сезону.

«Має бути дно обстежено водолазами - щоб там не було ні вибухонебезпечних предметів, ні скла, ні сміття, щоб людина не могла травмувати себе. Це місце повинне бути захищене - поставлені буйки і визначено максимальну відстань від берега до пляжу. Це визначається в кожному випадку окремо залежно від того, купаються там діти чи дорослі, наскільки глибоке дно», - розповів Володимир Росоха.