Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно звернути увагу на роботу з підтримання існуючої мережі оздоровчих таборів. Михайло Добкін

Необхідно звернути увагу на роботу з підтримання існуючої мережі оздоровчих таборів. Михайло Добкін

«Необхідно звернути увагу на роботу з підтримання існуючої мережі оздоровчих таборів. Я розумію, що сьогодні утримувати в зразковому стані оздоровчі табори важко, до того ж велика їх частина знаходиться на балансі різних підприємств і організацій. Але ми зобов'язані їх зберегти. Сьогодні повторюється ситуація, яка була з дитячими садками по всій Україні, коли їх знищили, а сьогодні не знають, як вирішити цю ситуацію.Повторюю, ми зобов'язані зберегти дитячі оздоровчі табори та табори відпочинку », - підкреслив у ході наради з адміністративно-господарським активом Харківської області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Одним із заходів, що здійснюється в Харківській області для збереження мережі оздоровчих таборів, є відкриття нових закладів оздоровчого типу. Інноваційним рішенням стало також відкриття дитячих установ санаторного типу сезонно на базі санаторних закладів.
Як зазначив заступник голови ХОДА Євген Савін, оптимальними шляхами вирішення проблеми збереження мережі закладів оздоровлення та відпочинку області є: 
1.Розробка стратегічного п'ятирічного плану змісту закладів оздоровлення області, включаючи роботи з їх ремонту, капітальної реконструкції, поліпшення матеріально-технічної бази, оформлення документації на землекористування, надання пільг по місцевих податках і зборах.
2.Створення дитячих установ санаторного типу на базі санаторних закладів ЗАТ ЛОЗПУ «Укрпрофоздоровниця».
3.Розробка методичних рекомендацій з підготовки педагогічного персоналу для закладів оздоровлення та відпочинку, інноваційних програм організації дозвілля дітей під час оздоровлення та відпочинку.
4.Розробка проекту створення обласної установи оздоровлення та відпочинку дітей «Центр оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді» на базі існуючого дитячого заміського закладу обласного підпорядкування, включаючи роботи з його капітальної реконструкції,поліпшення матеріально-технічної бази.