Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Союз Чорнобиль України» проведе звітно-виборчу конференцію

«Союз Чорнобиль України» проведе звітно-виборчу конференцію

23 червня об 11-00 в приміщенні Харківського державного академічного театру російської драми ім. О.С. Пушкіна розпочне роботу звітно-виборча конференція Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Початок реєстрації – 10-00. На конференції планується прийняти звернення до Харківської обласної та міської рад, обласної державної адміністрації та до Президента Центральної ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Юрія Андрєєва щодо належного відзначення 25 річниці Чорнобильської катастрофи.  

Довідково:

Вперше на території минулого Радянського Союзу громадська організація чорнобильців була створена в серпні 1988 року в м. Харкові. Вона носила назву «Гуманність і милосердя» з девізом «Чужої біди не буває».
Харківська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» сьогодні представляє собою структурну організацію, яка має районні та міські організації в більшості районів та містах області, а також п’ять організацій – колективних членів. Організацію очолює депутат обласної ради, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, генерал-майор Анатолій Вінник.
Сьогодні на території Харківської області проживає 24929 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 6095 інвалідів, 4871 дітей. За 24 роки, які пройшли після аварії на ЧАЕС, з життя пішло більше 4 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від неї.