Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо який-небудь забудовник пропонує побудувати велику парковку, то ми це починання тільки підтримуємо. Сергій Чечельницький

Якщо який-небудь забудовник пропонує побудувати велику парковку, то ми це починання тільки підтримуємо. Сергій Чечельницький

Оскільки в Харкові назріла серйозна проблема з паркувальними місцями, то влада міста і області підтримує будь-яку ініціативу в цьому напрямку. 

Про це по закінченню зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з архітекторами міста повідомив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.
 
«У нас з паркуванням у місті проблема, немає масштабних підземних парковок на сьогоднішній день. Ми розширюємо дороги, а машини все одно стоять на узбіччях і звужують цей потічок. Тому якщо хтось із забудовників пропонує побудувати велику парковку, то ми такі починання тільки підтримуємо », - завив він. 

У свою чергу проректор Харківської національної академії міського господарства Владлен Семенов підкреслив, що план парковок у Харкові є, але він не виконується через повільну окупность подібного бізнесу. У зв'язку з цим архітектори підтримують ініціативу забудовників, які під офісними центрами та житловими будинками хочуть будувати парковки. 

«Взагалі було б бажано максимально будівлям, особливо офісним, як технічне завдання обумовлювати паркування хоча б на ту кількість людей, яка там буде  працювати. Плюс гостьова парковка», - зазначив він.