Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про роботу з проведення профілактичних рейдів

Про роботу з проведення профілактичних рейдів

Протягом І півріччя 2010 року в середньому по області кожним із місцевих органів влади було проведено 24 рейди, під час яких обстежуються місця масового перебування дітей, перевіряються комп’ютерні клуби та розважальні заклади, разом з органами опіки та піклування сільських та селищних рад обстежуються сім’ї, в яких батьки приділяють вихованню дітей недостатньо уваги. Про це під час селекторної наради повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.  

«Однак, слід відзначити, що цей показник значно вищий у Барвінківському, Близнюківському, Золочівському, Красноградському районах. Навпаки, у таких районах, як Балаклійському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Зміївському, Ізюмському, Кегичівському, Коломацькому, Куп’янському, Печенізькому, Сахновщинському, містах Куп’янську, Лозовій цей показник нижче від середнього.

До негативного показника слід віднести кількість проведених рейдів у Печенізькому та Сахновщинському районах: практично один профілактичний захід на два місяці. І хоча під час рейдів у цих районах не було виявлено в умовах вулиці жодної дитини, така ситуація не може задовольняти, враховуючи низький рівень обстеження сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховуються діти.

Незадовільний стан цієї роботи спостерігається і Вовчанському, Зміївському, Коломацькому, Шевченківському, містах Куп’янську та Люботині. Однією з основних причин низького рівня проведення профілактичних рейдів, обстеження сімей як основного профілактичного заходу з попередження виходу дітей на вулицю, є відсутність транспорту в учасників профілактичних заходів.

Як наслідок цієї проблеми є те, що діти зазнають від батьків жорстокого поводження, починають лише епізодично відвідувати навчальні заклади, вимушені працювати. В результаті дитина занадто пізно вилучається із сім’ї, коли негативний спосіб життя батьків сприймається як норма; лише у віці дитини 13-15 років починає розглядатися питання про позбавлення батьків батьківських прав», - підкреслила Тетяна Петрівна.