Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківської області не буде проблем з хлібом. Віталій Алексейчук

У Харківської області не буде проблем з хлібом. Віталій Алексейчук

У 2010 році в Харківській області очікується отримати близько 100 тисяч тонн зерна. Його не вистачить, щоб повністю забезпечити область, але достатню кількість можна закупити в інших регіонах, де озимі посіви не постраждали від морозів. Всіма іншими видами культур Харківщина у поточному році буде забезпечена.

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

«У нас є 25 тисяч тонн зерна в агрофонді. Я думаю, в Харківській області буде близько 100 тисяч тонн свого хліба. Тобто, потреби такого заводу, як «Кулінічі», ми повністю зможемо забезпечити своїм зерном», - повідомив він.

Оскільки жоден регіон в Україні не постраждав так сильно, як Харківщина, від сильних морозів, то проблем із закупівлями зерна не виникне, - упевнений Віталій Алексейчук. Всі інші культури в області засіяно в достатній кількості, щоб повністю забезпечити потреби населення.

«Ми зернову групу витримали - пересіяли кукурудзою, соєю, круп'яними культурами, так що у нас нічого страшного в області немає, усім ми будемо забезпечені», - повідомив заступник голови обладміністрації.