Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Профілактичні рейди «Діти вулиці» приносять позитивні зміни

Профілактичні рейди «Діти вулиці» приносять позитивні зміни

Протягом 2009 року в Харківській області було проведено 2 092 профілактичних рейди „Діти вулиці”, протягом І півріччя 2010 року – в середньому 24 рейди кожним із місцевих органів влади. «В області простежується позитивна динаміка щодо збільшення кількості рейдів за роками, які проводяться органами та службами у справах дітей, та зменшення майже удвічі у 2009 році у порівнянні з 2008 роком дітей, вилучених під час рейдів. Така ситуація зберігається і у 2010 році, хоча ці факти не є приводом для заспокоєння: з вулиць були вилучені 389 дітей, - зазначила під час селекторної наради начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.  

- Найбільша кількість дітей під час проведення профілактичних заходів „Діти вулиці” була виявлена у Борівському, Великобурлуцькому, Харківському, Чугуївському районах, місті Чугуєві. Із загальної кількості дітей, які були виявлені в умовах несприятливого середовища, як у 2009, так і у 2010 році, четверо дітей із п’яти становили діти шкільного віку.

Разом з тим, загальна кількість дітей, які вилучаються з вулиці чи несприятливого середовища сім’ї, щороку зменшується приблизно на 25-30%, що можна оцінювати як позитивний результат в межах виконання заходів програм подолання дитячої безпритульності та бездоглядності, що, в свою чергу, відбилося і на кількості дітей, які перебували у закладах соціального захисту дітей – притулках та центрах соціально-психологічної реабілітації дітей. Якщо у цих закладах у 2000-2002 р.р. отримували допомогу 2,5 тис. дітей, то протягом останніх років 750-650 осіб».