Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з найважливіших рішень на шляху успіху для аграріїв є скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Михайло Добкін

Одним з найважливіших рішень на шляху успіху для аграріїв є скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Михайло Добкін

Якщо буде системна підтримка аграріїв з боку держави і буде скасований мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, Україна знову може стати сильною аграрною державою, - упевнений голова ХОДА Михайло Добкін.

«Одним з найважливіших рішень на шляху успіху для аграріїв є скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Як тільки на землі з'явиться власник, він буде розраховувати свої дії на роки вперед і ставитися до землі відповідним чином, ось тоді ми з неї все отримаємо, відродимо славу України як житниці колишнього Радянського Союзу. Такий час не за горами: технології зрозумілі, техніку знаємо, де брати, люди є. Залишилося небагато - щоб держава визначила правила, за яких не будуть при гарному врожаї бідувати ті, хто виробляє зерно і багатіти ті, хто його продає», - сказав він.

За словами Михайла Добкіна, в останні роки в Україні не було системної підтримки сільського господарства з боку держави. Тепер же новий уряд впритул взявся за проблеми аграріїв.

«Президент дав чіткі координати - в який бік, якими темпами повинне рухатися сільське господарство. І той блок в уряді, який відповідає за реалізацію даних реформ, вже розуміє, що і як потрібно реалізовувати. Через жорстку вертикаль влади на місцях буде вибудувана система контролю за тим, щоб скільки належить в землю вкласти, стільки й вкладалося», - зазначив голова Харківської області.