Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання у антикорупційного комітету одне - всі повинні працювати за законом. Юрій Сапронов

Завдання у антикорупційного комітету одне - всі повинні працювати за законом. Юрій Сапронов

У рамках виконання рішень Харківського регіонального антикорупційного комітету від 7 червня 2010 року, сьогодні було проведено рейд на чолі з заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим з перевірки баз, що займаються збором чорного і кольорового брухту металів. У складі рейду були присутні депутати обласної ради, члени комісії з обстеження пунктів прийому металобрухту, співробітники УБЕЗ ГУ МВС України в Харківській області, співробітники УМВС України на Південній залізниці.    

У ході рейду було перевірено три майданчики, на яких здійснювався прийом металобрухту: ТОВ «Агротек» (вул. Плиткова, 12), ТОВ «Пріоритет», яке орендує майданчик у ТОВ «Альянс» (вул. Плиткова, 1), ТОВ «Приват -Бізнес» (Плиткова, 12).

У ході перевірки було виявлено, що на двох майданчиках працюють без ліцензій. Найбільшу кількість порушень було виявлено на майданчику ТОВ «Пріоритет». Там, крім ліцензії, також відсутні документи, що підтверджують законне отримання металу. Зокрема, на майданчику ТОВ «Пріоритет» серед купи металобрухту були виявлені два снаряди часів ВВВ, близько десятка номерних знаків, велика кількість виробничого устаткування без документів, аж до вирізаних трансформаторів. Також було виявлено шість одиниць автомобілів без вказівки джерела їх походження.

«На ринку металобрухту Харківщини - справжній безлад. У брухт здаються і безсовісно приймаються каналізаційні люки, виробниче обладнання, огорожі з кладовищ, кріплення шпал залізничних шляхів. Завдається величезні збитки державі. Завдання у антикорупційного комітету одне - всі повинні працювати за законом. Коли слон ходить по діагоналі, а тура по вертикалі і горизонталі - це правило. Більшість компаній на ринку металобрухту ходить як ферзь, тобто, як хочуть. А ферзь у всіх має бути один - Закон», - так прокоментував поточну ситуацію Юрій Анатолійович.

Вже через кілька годин після проведення рейду на мобільний телефон Юрія Сапронова надійшов дзвінок з невідомого номера з погрозами на його адресу.

За підсумками сьогоднішньої перевірки працює слідча група і експерти-криміналісти ГУ МВС України в Харківській області. Документи за результатами рейду передані в ГУ МВС України.