Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роздача грошей на словах - це популізм, якого потрібно позбавлятися. Михайло Добкін

Роздача грошей на словах - це популізм, якого потрібно позбавлятися. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, як повинні працювати керівники районів і міст області, і хто в першу чергу може розраховувати на підтримку області.

За словами Михайла Добкіна, щоб отримати гроші з обласного бюджету, на місцях потрібно провести серйозну підготовчу роботу.

«Виділення бюджетних грошей вимагає великої підготовчої роботи, починаючи від складання проектно-кошторисної документації і закінчуючи тим, щоб керівництво на місцях відстояло перед обласною владою необхідність фінансувати саме ці об'єкти, а не інші.Також враховується високий ступінь готовності того або іншого об'єкту, який буде фінансуватися», - розповів він в ході робочої поїздки до Дергачівського району.

Також голова області підкреслив, що не буде нікому обіцяти фінансову підтримку, якщо реальних можливостей для її здійснення в бюджеті немає.

«Роздача грошей на словах - це популізм, якого необхідно позбавлятися. Пам'ятаєте, коли приїжджала Юлія Володимирівна, вона всім все обіцяла. Одному мільярд, іншому п'ятсот мільйонів. У результаті ніхто не отримував нічого. Йти таким шляхом - не буде роботи», - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, обласна влада готова йти назустріч тим керівникам на місцях, які і самі не стоять на місці.

«Найголовніше, що я вимагаю - не чекати, коли з бюджету будуть перераховані гроші. Потрібно шукати можливості, знаходити ресурси для додаткових надходжень у дохідну частину місцевого бюджету, а потім вже просити допомоги в області та держави. Такий підхід дає ефект. А якщо жити за принципом: ви нам дайте - ми зробимо, а не дасте - у нас не буде нічого, то це вже просто утриманство, від цього будемо позбуватися. І від такого підходу, і від таких людей, які сповідують таку поведінку», - підкреслив Михайло Добкін.