Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко планує провести у Харкові нараду

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко планує провести у Харкові нараду

Юрій Бойко в Харкові буде обговорювати з обласною владою рівень розрахунків регіону за газ і інші питання. Голова ХОДА Михайло Добкін заявив про те, що підніме на нараді з міністром питання компенсації різниці в тарифах.

Про це Михайло Добкін повідомив під час виїзного засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2010-2011 років, що відбулося 18 червня в Дергачівському районі.

«Я в обов'язковому порядку ще раз підніму питання з приводу неможливості для місцевих бюджетів платити різницю в тарифах. І не тільки за населення, але й за бюджетні організації, які в принципі взагалі ніде не враховуються. Я не буду вимагати розрахунків з різниці в тарифах і не буду погоджуватися з тими претензіями, які нам сьогодні пред'являє ДК «Газ України», вимагаючи компенсувати різницю в тарифах за населення з місцевих бюджетів. У нас цих грошей немає. Це прямий обов'язок держави, мало того, бюджет України спеціально для цих цілей виділив більше 3 мільярдів гривень. Там є і гроші, які повинні бути направлені в Харківську область», - сказав Михайло Добкін.

У той же час він підкреслив, що борги, які не пов'язані з різницею в тарифах, в кожному районі області повинні бути сплачені. Боржників не будуть підключати до опалення, - попередив голова області.