Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Невеликі міста Харківської області будуть переведені на індивідуальну систему опалення

Невеликі міста Харківської області будуть переведені на індивідуальну систему опалення

У Харківській області приступають до розробки програми з переходу невеликих населених пунктів регіону на індивідуальну систему опалення, яка дозволить заощадити значні кошти місцевих та обласних бюджетів.

Про це в ході виїзного засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2010-2011 років повідомив голова обласної адміністрації Михайло Добкін.

«Центральна система опалення себе не виправдовує - вона дорога, неефективна, пов'язана з великими тепловтратами і енерговитратами. Якщо в Харкові цю ситуацію зрушити з мертвої точки в найближчі років п'ять не вийде через особливості великих міст, то в невеликих містах, у райцентрах ми зобов'язані зробити все, щоб за допомогою державного, обласного та місцевих бюджетів почати переходити на індивідуальне опалення. Це заощадить гроші державі, людям і зніме багато проблем », - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, розробкою даної програми займуться перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв і заступник голови обласної адміністрації Валентин Дулуб. Запустити програму в роботу планується вже з 2011 року.