Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні відсутня система, яка дозволила б врятувати людські життя на водоймах. Михайло Добкін

Сьогодні відсутня система, яка дозволила б врятувати людські життя на водоймах. Михайло Добкін

У ході робочого візиту до Дергачівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін дав доручення своєму першому заступнику Володимиру Бабаєву провести повну ревізію рятувальної служби. Крім цього в області займуться переглядом договорів з орендарями водойм: їх зобов'яжуть стежити за безпекою відпочиваючих на воді.

«У нас немає сьогодні договорів з тими, хто орендує ставки про спеціальну роботу із запобігання нещасних випадків на воді. Нам необхідно терміново внести в кожен договір пункт, який зобов'яже орендаря обладнати човнами станцію охорони (на кожному ставку, як правило, є охорона, яка стереже рибу). І щоб охоронець знав, що він несе відповідальність за те, що відбувається на цьому ставкоу. Тому що сьогодні у нас відсутня система, яка дозволила б врятувати людські життя на водоймищах», - сказав Михайло Добкін.

Згідно з планами, нові правила торкнуться не тільки тих орендарів, що будуть укладати договори заново, але і тих, хто вже оформив всі документи.

За даними МНС, в Харківській області тільки за поточний місяць потонув 21 чоловік, троє з них - діти.

«У нас практично щодня тонуть люди», - зазначив під час виїзного засідання обласного штабу з підготовки до зими начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Розсоха.