Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щоб забезпечити видачу громадянам України державних актів на право власності на землю, ХРФ ДП «ЦДЗК» мав виготовляти один акт за 6 секунд. Андрій Шаповалов

Щоб забезпечити видачу громадянам України державних актів на право власності на землю, ХРФ ДП «ЦДЗК» мав виготовляти один акт за 6 секунд. Андрій Шаповалов

Як повідом на прес-конференції начальник Харківської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» Андрій Шаповалов, станом на 02.04.2010р. (день, з якого він обійняв цю посаду) виникло накопичення великої кількості земельних ділянок, по яких документи знаходилися на опрацювані в ХРФ ДП «ЦДЗК». Їх кількість сягнула 36 996 земельних ділянок.    

«Основною причиною виникнення накопиченності земельних ділянок, по яких документи знаходяться на опрацюванні в ХРФ ДП «ЦДЗК», є те, що з вересня 2009р. по лютий 2010р. усі сили ДП «ЦДЗК» були спрямовані на реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 №844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році», згідно якої до 01.01.2010р. (потім цей термін було продовжено) необхідно було забезпечити видачу громадянам України державних актів на право власності на землю, - підкреслив Андрій Шаповалов. - Загальна кількість таких громадян була задекларована в межах близько 4 млн. осіб, в тому числі по Харківській області 311 809 громадян. Щоб виконати постанову у призначений термін, наша установа мала роздруковувати акти кожні 6 секунд!»

В період забезпечення виконання цієї постанови фактично була зупинена робота ХРФ ДП «ЦДЗК» з перевірки та реєстрації всіх інших земельних ділянок.

На сьогоднішній день по Харківській області зареєстровано 19 323 державних акти, виданих в межах дії постанови №844.