Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Господарства Харківської області отримають насіння для наступного посівного сезону

Господарства Харківської області отримають насіння для наступного посівного сезону

Щоб у наступний посівний сезон господарства Харківської області оввійшли без проблем з посівним матеріалом, в регіон буде завезено 30 тисяч тон зерна. Про це досягнута домовленість з профільним віце-премє'р-міністром України, - повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час огляду сільськогосподарських угідь Дергачівської виправної колонії № 109. "Залежно від того, як сильно постраждали райони, ми будемо передавати господарствам матеріал для того, щоб у наступному році заповнити засіки батьківщини", - сказав він. За словами Михайла Добкіна, в Харківській області найбільш сильно з усіх регіонів України постраждали озимі посіви. Дуже багато постраждалих полів знаходиться в Дергачівському районі, на деяких полях загинуло до 100% озимих. 

Також голова облдержадміністрації оглянув тваринницький комплекс колонії і дав доручення налагодити прямі поставки м'яса й молока бюджетним організаціям району.


Дергачівська виправна колонія № 109 мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами утримання має у своєму розпорядженні близько 3,5 тис. га землі, з яких для землеробства використовується приблизно 2,26 тис. га, свиней, велику рогату худобу, коней.