Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно терміново розробити програму розвитку тваринництва в регіоні. Віталій Алексейчук

Необхідно терміново розробити програму розвитку тваринництва в регіоні. Віталій Алексейчук

Як зазначив на виставці «Агро 2010» Президент України Віктор Янукович, за фізіологічними нормами кожен житель країни має споживати 380 літрів молока на рік. Це 17 млн. тонн в масштабах країни. Сьогодні в Україні налічується лише 2 млн. 800 тис. корів, які виробляють 12 млн. тонн молока. Крім того, кожного року поголів'я корів в Україні скорочується на 0,5 млн. голів, тому виробництво молока в Україні протягом 5 років скоротиться з 12 до 6 млн т.  

"Необхідно розробити програму, щоб в Україні кожен рік будували мінімум 100 ферм на 1000 корів кожна. Така програма має працювати мінімум 10 років", - підкреслив Віктор Янукович.

«За дорученням голови облдержадміністрації Михайла Добкіна, для вирішення проблеми з відновленням поголів’я корів, в області буде вводитись в дію новий молочний комплекс. Крім молочного комплексу ми працюємо над створенням асоціації молочників. Це одне з пріоритетних питань розвитку молочного скотарства в Харківський області. Молочні комплекси будуть працювати майже в усіх районах області, тому кожен голова райдержадміністрації мусить розробити програму розвитку тваринництва до 2015 року. Ця програма буде направлення на те, щоб збільшити поголів’я корів та виробництво молока в Харківський області», - зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.