Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ірина Акімова подякувала Харківському регіональному комітету з економічних реформ за продуктивну роботу

Ірина Акімова подякувала Харківському регіональному комітету з економічних реформ за продуктивну роботу

У ході відкритого засідання регіонального комітету з економічних реформ перший заступник голови Адміністрації Президента України, виконавчий секретар Комітету економічних реформ Ірина Акімова висловила подяку харків'янам і полтавчанам за плідну роботу і окреслила коло першочергових завдань.

«Мені б хотілося подякувати всім тим представникам регіональних комітетів з економічних реформ, які взяли активну участь при підготовці програми. Зрозуміло, що регіональні комітети запустилися пізніше, ніж центральний, але багато хто проявив себе дуже активно, і мені приємно в цій аудиторії відзначити, що як раз Харківський і Полтавський комітети були одними з найактивніших», - сказала Ірина Акімова.

Тепер, коли Програма економічних реформ створена, завдання номер один для всіх регіональних комітетів - організувати активне обговорення цього документа, щоб до того, як він буде запущений в роботу, можна було виправити ті чи інші недоліки. На це всім регіонам України дається один місяць, за який необхідно провести як мінімум один круглий стіл на рівні районів і два громадських обговорення на обласному рівні.

«Потрібні конкретні пропозиції, пов'язані з тим, що, на вашу думку, було упущено в програмі і може бути відновлене на етапі підготовки планів-графіків реалізації реформ. Потрібні конструктивні пропозиції, яким чином та чи інша частина програми може бути втілена в конкретних діях на місцях. Такі дискусії дуже важливі і будуть приносити конкретні результати», - підкреслила Ірина Акімова.

Під час громадських обговорень в регіонах також необхідно зробити все можливе, щоб жителі зрозуміли необхідність кожної реформи і висловили готовність підтримати стратегічний курс економіки країни.

«Зараз найголовніше - це робота з людьми з пояснення нашої стратегії, шляхи, по якому ми будемо досягати поставлених цілей, і через що нам потрібно буде обов'язково пройти. Донести це до кожного - завдання дуже непросте, з яким, я сподіваюся, ви всі впораєтеся. Тільки від того, як ми переконаємо людей піти за нами, буде залежати успіх економічних реформ», - зазначила Ірина Акімова.