Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Організація оплачуваних громадських робіт в Харківській області набуває особливої актуальності. Ігор Шурма

Організація оплачуваних громадських робіт в Харківській області набуває особливої актуальності. Ігор Шурма

«В умовах ускладнення ситуації на ринку праці, скорочення потреби в робочих кадрах найбільшої значущості набувають питання організації оплачуваних громадських робіт та забезпечення їх фінансування на солідарних засадах», - повідомив сьогодні заступник ХОДА Ігор Шурма. 

Протягом минулих 5 місяців поточного року фінансові витрати на проведення оплачуваних громадських робіт у Чугуївському районі склали 66,0 тис. грн. з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, за рахунок підприємств 6,4 тис. грн.

У зв'язку з необхідністю виконання у 2010 році більш широкого кола суспільно-корисних оплачуваних робіт з благоустрою та впорядкування територій населених пунктів, а також з реалізації заходів щодо підготовки та проведення в області матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, питання виділення коштів з місцевих бюджетів на проведення робіт набувають особливої актуальності.

Як відзначив Ігор Шурма, це дозволить залучити до суспільно-корисних оплачуваних робіт не тільки безробітних, пенсіонерів та інвалідів, а також студентську та учнівську молодь, що виявила бажання працювати у вільний від навчання час та в період канікул.

«Ми пропонуємо на період літніх канікул залучити дітей до громадських робіт. Районний центр зайнятості допоможе потенційним роботодавцям в організації цих робіт, у правильному складанні договорів, проконсультує, як правильно перерахувати гроші, як закрити акт про виконані роботи. Дітям можна запропонувати роботу на 4 або 2 години на день. Такий робочий день залишить їм час на відпочинок і дасть можливість самостійно заробити гроші», - зазначив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.