Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання зайнятості населення є одним з найбільш актуальних для обласної влади. Ігор Шурма

Питання зайнятості населення є одним з найбільш актуальних для обласної влади. Ігор Шурма

Сьогодні в м.Чугуїв відбулося засідання круглого столу на тему «Основні напрямки співпраці Державної служби зайнятості з місцевими органами державної влади, місцевого самоврядування, соціальними партнерами та роботодавцями щодо підвищення рівня зайнятості населення». В ньому взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, директор обласного центра зайнятості Володимир Міненко, заступник голови Чугуївської райдержадміністрації Іван Мірошниченко.  

«Сьогодні одне з найбільш болючих питань для обласної влади – це питання зайнятості населення. Безробіття, з яким трудно боротися навіть у економічно розвинених країнах в Україні є найгострішим питанням. За всі роки незалежності наша країна не виходила з кризи. Криза доторкнулася усіх сфер життя, зокрема працевлаштування громадян. Тому сьогодні ми зібралися за круглим столом, щоб знайти шляхи вирішення цієї проблеми та зробити реальні кроки подолання безробіття», - такими словами розпочав засідання заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Учасники круглого столу визначили своїм стратегічним завданням реальне поліпшення якості життя населення Чугуївського району, зокрема зменшення соціальної проблеми суспільства - безробіття.

За результатами роботи круглого столу були прийняті відповідні зобов'язання кожної із сторін. Відповідна робота буде проведена по виконанню поставлених зобов'язань як Чугуївською районною державної адміністрацією, Чугуївською районною радою, Чугуївською міською радою, Чугуївським міським районним центром зайнятості, так і керівниками підприємств, установ і організацій м. Чугуєва та Чугуївського району.

Як зазначив Ігор Шурма , актуальність кадрового забезпечення економіки, переорієнтація ринку освітніх послуг на потреби роботодавців, створення дієвої системи професійної орієнтації молоді вимагають від бізнесу, влади та суспільства консолідації зусиль та посилення їх впливу на регулювання сучасних регіональних тенденцій на ринку праці, основними компонентами якого є попит, пропозиція та ціна робочої сили.