Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники районів і міст Харківської області, які за підсумками зведеного рейтингу опиняться на нижніх позиціях, будуть звільнені

Керівники районів і міст Харківської області, які за підсумками зведеного рейтингу опиняться на нижніх позиціях, будуть звільнені

У Харківській області введена в роботу система рейтингування міст і районів регіону. Її задача - не тільки порівняльний аналіз економічних успіхів того або іншого населеного пункту, але й контроль керівників, які працюють на місцях. Ті, хто не справляється зі своїми обов'язками, будуть звільнені, а успішні управлінці можуть розраховувати на заохочення.

Про це на прес-конференції 15 червня повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов.

«Один раз на квартал ми будемо підводити підсумки рейтингу. За підсумками четвертого кварталу, я можу гарантувати керівникам трьох районних адміністрацій, які займуть нижні рядки, що вони будуть відправлені у відставку. Я впевнений, що Президент України підтримає будь-яке подання губернатора на підставі цього рейтингу», - підкреслив він.

У той же час керівники найуспішніших районів можуть розраховувати на заохочення з боку обласної адміністрації. Як повідомив Юрій Сапронов, в цьому році мова йде про грамоти та подяки, оскільки в бюджеті немає зайвих грошей, а от райони-переможці 2011 року вже зможуть отримати і фінансову підтримку. Гроші для цього в області планують отримати з податкових надходжень - якщо буде прийнятий існуючий проект податкового кодексу, то значна частина податків буде залишатися на місцях.

Перший рейтинг районів і міст Харківської області вже складений. Він підвів риску під управлінням населеними пунктами за 2009 рік. Згідно з документом, серед районів лідирують Красноградський, Кегичівський та Сахновщинський, тоді як Куп'янський, Борівський та Нововодолазький зайняли нижні рядки рейтингу. Кращими містами області опинилися Харків, Лозова та Люботин.