Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ході перевірки виявлено численні порушення при наданні у використання земельних ділянок

У ході перевірки виявлено численні порушення при наданні у використання земельних ділянок

Проведена перевірка законності виділення посадовими особами Харківської районної державної адміністрації (у період з 01.01.2005 р. – 01.01.2010 р.) 350 земельних ділянок, площею 2 га кожний, які розташовані за межами населеного пункту на території Кулиничівської селищної ради Харківської районної державної адміністрації Харківської області для ведення особистого селянського господарства. 

«В ході перевірки встановлено, що Харківською районною державною адміністрацією передано в оренду ПП «Доро» земельну ділянку площею 705,5590 га за рахунок земель категорії сільськогосподарського призначення сільськогосподарських угідь, які розташовані за межами населеного пункту на території Кулиничівської селищної ради», зазначив начальник Головного управління Госкомзема в Харківській області Михайло Клепач.
Розпорядженням Харківської районної державної адміністрації № 196 від 10 лютого 2009 року, на підставі клопотання директора ПП«Доро» та заяв громадян, зацікавлених у приватизації земельних ділянок на території Кулиничівської селищної ради, затверджено проекти землеустрою та передано безоплатно у власність 350 громадянам земельні ділянки загальною площею 697,5082 га та внесено зміни в договір оренди землі з ПП «Доро», що залишилось у користуванні підприємства земельну ділянку загальною площею 22,1430 га з яких сільськогосподарських угідь 2,2621 га, несільськогосподарських угідь - 29,8809 га, у тому числі: господарських шляхів - 6,5062 га, полезахисних лісових смуг - 13,3747 га.
«На теперішній час опитано частину громадян, які повідомили, що у 2008 року до них звернулись знайомі з проханням надати копії паспортів та ідентифікаційних кодів, з метою оформлення на них земельних ділянок. Де знаходяться земельні ділянки їм не пояснили та хто буде займатися оформленням документів їм також не відомо. За використання документів зазначених осіб знайомі надали їм винагороду у розмірі від 1000-1500 грн.», додав Михайло Клепач.