Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб проведе нараду щодо ситуації з розрахунками за газ у регіоні

Сьогодні заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб обговорить з керівниками міст Харківської області, головами РДА та керівниками підприємств ТКЕ ситуацію з розрахунками за газ у регіоні. Незважаючи на те, що за останній місяць рівень розрахунків за опалювальний сезон 2009-2010 виріс з 14% до 56%, підприємства-боржники все ж таки порушують графіки виплати боргів, відзначив Валентин Дулуб.

У структурі боргу підприємств ТКЕ - кілька складових.Загальний борг Харківської області на сьогодні - 539,5 млн. грн. З них заборгованості населення становлять близько 50%. Це гроші, які комунальні підприємства зобов'язані стягувати з споживача за надану послугу.Окрім боргів населення, існують заборгованості бюджетних організацій, які живуть сьогодні по одній дванадцятій держбюджету-2009 у зв'язку з тим, що не прийнятий бюджет на цей рік. Вони не можуть розрахуватися вчасно. "Ми звертаємо на це увагу Кабінету міністрів і НАК" Нафтогаз Україна ", і там це враховують", - зазначив Валентин Дулуб.
У минулому році було прийнято Постанову Кабінету міністрів України № 193, згідно з яким держава взяла на себе зобов'язання повністю погашати різницю в тарифах для населення, проте фактично виплачено менше половини цієї суми"При цьому в постанові № 193 не обмовляється різниця в тарифах для всіх інших споживачів, яка з'явилася у зв'язку з введенням в минулому році нових цін на газ, підвищенням заробітної плати і так далі", - зазначає Валентин Дулуб.
Сьогодні заступник голови ХОДА обговорить ці та інші аспекти розрахунків з керівниками міст Харківської області, головами РДА та керівниками підприємств ТКЕ.