Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цілий ряд промислових підприємств області знаходиться у важкому стані

"Незважаючи на постійну роботу з Урядом, галузевими Міністерствами, проведення відповідних нарад на урядовому рівні і доручення Прем'єр-міністра України, цілий ряд важливих для області питань вирішити не вдалося. Зокрема, це - питання стабілізації роботи ДП "Завод ім. Шевченко", ДП "ХЕМЗ", ДП "Протон", ВАТ "ІТРЗ", ДП "Завод електроапаратури", - зазначив на засіданні господарського активу області перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Ігор Колот.

Так, у зв’язку із відсутністю фінансування заходів, передбачених розпорядженням КМУ від 18.03.09 № 328-р "Про державну підтримку у 2009 році вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" зі змінами, внесеними розпорядженням Уряду від 24.06.09 № 778-р, у 2009 році ВАТ "ХТЗ" отримано від НАК "Украгролізинг" лише 22 млн. грн., що склало всього 16 % від передбаченої вказаними документами суми.

Негативно на фінансовий стан підприємств вплинуло невирішення Урядом питання щодо відшкодування підприємствам податку на додану вартість, ця сума за даними податкової адміністрації (на 01.01. 2010р.) становила більше 260 млн. грн.