Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я буду добиватись державної підтримки транспортної системи, яка відповідала б європейським стандартам. Михайло Добкін

Я буду добиватись державної підтримки транспортної системи, яка відповідала б європейським стандартам. Михайло Добкін

"Резолюція, яка буде прийнята сьогодні на науково-практичній конференції, дасть можливість мерії спільно з облдержадміністрацією розробити зручну, безпечну, взаємодоповнюючу транспортну систему в Харкові", - сказав голова облдержадміністрації Михайло Добкін на Міжнародній науково-практичній конференції "Транспортні системи мегаполісів і крупних міст. Концепція перспективного розвитку транспортної системи Харкова".

Він відзначив, що актуальність цієї конференції - в об'єднанні напрацювань учених, комунальних транспортних підприємств і перевізників. За його словами, півторамільйонний Харків став піонером по реформуванню транспортної системи. У Харкові вперше в Україні був створений Єдиний диспетчерський центр по управлінню всіма видами транспорту.
Організувавши КП "Харьківпас", фахівці підійшли до розробки єдиного засобу оплати проїзду – електронної карти. Готуючись до Чемпіонату Європи 2012 роки по футболу, Харків без залучення іноземних фахівців розробив План мобільності на період проведення чемпіонату, який був визнаний кращим серед приймаючих міст України і Польщі. У місті працюють два вузи – Харківська національна академія міського господарства і Харківський національний автомобільний дорожній університет, які готують фахівців у сфері транспорту і займаються науковими розробками.
"Я високо ціную результати перетворень в транспортній системі Харкова, - підкреслив Михайло Добкін. - І як керівник області добиватимуся державної підтримки транспортної системи, яка відповідала б європейським стандартам".