Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибула делегація з Литовської Республіки

До Харкова прибула делегація з Литовської Республіки

На Харківщину з дводенним візитом прибула делегація Посольства Литовської Республіки в Україні та ділові кола Литви на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом паном Пятрасом Вайтєкунасом. Це перший візит пана Вайтєкунаса до Харкова. Під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним пан Посол відзначив, що Литва зацікавлена в розширенні стосунків між литовськими і українськими регіонами.

На зустрічі йшла мова як про вже існуючі спільні бізнес-проекти, так і про перспективні. Особливо важливим пан Вайтєкунас вважає розширення співпраці у сфері наукоємкого виробництва, яким особливо знамениті харківські підприємства. Пан Посол відзначив, що Литва накопила великий досвід роботи з європейськими фондами, які направляють свої інвестиції саме в наукоємке виробництво.
Також була висловлена взаємна зацікавленість в обміні студентами по молодіжним програмам. У Харкові, столиці студентства, вчиться більше 300 тисяч студентів і знаходяться досить відомі в Європи вузи, відзначив Михайло Добкін. Пан Посол, у свою чергу, сказав, що "студенти які приїжджають до Литви, відкривають двері не лише в нашу країну, але і в Європейський Союз, з зовсім іншими можливостями та інвестиціями".
В рамках візиту литовська делегація бере участь в Інформаційному семінарі "Міжнародна безпека: сучасні виклики і перспективи для України", а також відвідає ряд підприємств і вузів регіону.