Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна обов’язково вийде на своєчасну виплату ПДВ

Україна обов’язково вийде на своєчасну виплату ПДВ

Під час пресс-конференції з нагоди 100 днів свого президентства Віктор Янукович наголосив, що питання своєчасного відшкодування ПДВ буде успішно вирішено: "Ми поступово будемо збільшувати виплату ПДВ, як тільки зростатимуть доходи бюджету країни. І ми обов’язково вийдемо на своєчасну виплату податку на додану вартість".

Звичайно, зазначив Глава держави, проблема відшкодування ПДВ залишається дуже складною. Адже наразі заборгованість з цього податку становить близько 25 млрд. грн., з яких мінімум чверть – так званий "дутий" ПДВ, який поки що не повертається.

"Коли буде проведено слідство, коли ми побачимо, що це реальний ПДВ, "не надутий" – тільки тоді гроші будуть повернуті. Це гроші українського народу – усіх тих, хто сплачує податки. Ми не благодійна організація, щоб роздавати гроші тим, хто хоче їх намалювати і отримати", – підкреслив Віктор Янукович.

"Для нас це питання дуже принципове", – підкреслив Президент. Безперечно, підприємства, що пройшли експертизу і визнані добросовісними платниками податків, з часом своєчасно отримуватимуть ПДВ .