Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вступне слово Президента України на прес-конференції, присвяченій 100 дням перебування Віктора Януковича на посаді Глави держави

Вступне слово Президента України на прес-конференції, присвяченій 100 дням перебування Віктора Януковича на посаді Глави держави

Доброго дня, шановні друзі! Приємно з вами зустрітися в черговий раз. Наші зустрічі інколи бувають гострими, але ми вже до цього звикли. Сьогодні, коли виповнилося сто днів від часу, як я почав працювати на посаді Президента України, я готовий з вами поділитися своїми думками, як завжди щиро відповісти на всі ваші запитання, що будуть вас цікавити.

Учора я звернувся до Українського народу і висловив своє бачення розвитку нашої країни. Безумовно, у своєму Зверненні я висловив свою точку зору про ситуацію, яку ми сьогодні маємо в Україні, про наслідки руйнівної політики попередньої влади і погляд у майбутнє – яким чином ми будемо модернізувати країну, яку модель розвитку нашої держави буде застосовано.
Моє бачення – однією з передумов успішного розвитку країни є ефективна робота влади, створення умов для розвитку економіки, прийняття необхідних законів для надходження в країну інвестицій, зняття бар’єрів і боротьба з бюрократією, яка дуже часто стає на заваді ефективному залученню інвестицій.

Я приділив багато уваги правам людини в нашій країні. Це одне з питань, яке є найважливішим для кожної людини, яка хоче себе бачити і відчувати вільною, розмовляти тією мовою, якою бажає, сповідувати будь-яку релігію.

Тому всі кроки, зроблені за сто днів, я спрямовував на те, щоб побудувати фундамент розвитку економіки. Я виклав свою точку зору на реформи і шляхи модернізації України в презентованій два дні тому Концепції.

Я вважаю, що однією з головних передумов успішної реалізації цих реформ є єдність влади, коли Президент, коаліція в парламенті, уряд беруть на себе зобов’язання як у внутрішній, так і зовнішній політиці. І їх виконують. У нас зараз створено всі передумови, щоб ми успішно розпочали реалізацію тих реформ, на яких я зробив наголосив.

Стабілізація системи влади – одна з передумов успішної реалізації усього наміченого. Нам вдалося за цей короткий період часу стабілізувати відносини з Росією, побудувати спільний план дій з ЄС в усіх напрямках, що стосуються інтеграції України до європейського простору. Нам вдалося в черговий раз підкреслити, що ми будуємо стратегічні відносини з США.
Ми також зробили наголос, що Україна співпрацюватиме з економічними центрами світового впливу. Наприклад, таким, як Китай. Сьогодні ми вибудовуємо програму активізації відносин з Китаєм.

Реформи, на яких я робив наголос, спрямовані не тільки на вирішення економічних питань в Україні. Наприклад, судова реформа спрямована на те, щоб врешті-решт завершити її. Тому що вона була розпочата багато років тому і не могла в такому стані залишатися. У цій реформі ми передбачили насамперед деполітизацію судової системи, викорінення корупції й надання відповідних прав суддям, захисту їх прав, створення системи незалежних судів. Безумовно, наближення судів до людини, якість роботи суддів – це також передбачається у цій реформі.

Таким чином, я хотів би сказати, що кроки, які ми зробили для будівництва фундаменту розвитку України, були суттєвими. Тепер можна починати самі реформи. Тобто будувати сам дім, в якому будуть вікна. А вікна – це свобода слова й інформації. Тому я бажаю, щоб ці вікна завжди були чистими і прозорими, щоб ми бачили через ці вікна весь світ, а нас також бачив весь світ. Я готовий відповідати на ваші питання, як завжди, щиро і відверто.

Теги