Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з головних підсумків перших 100 днів перебування Віктора Януковича на посаді Президента є ефективно збудована вертикаль влади. Михайло Добкін

Одним з головних підсумків перших 100 днів перебування Віктора Януковича на посаді Президента є ефективно збудована вертикаль влади. Михайло Добкін

Одним з головних підсумків перших 100 днів перебування Віктора Януковича на посаді Президента є ефективно збудована вертикаль влади, - заявив у інтерв'ю УНІАН голова Харківської державної обласної адміністрації Михайло Добкін. "На сьогодні я б одним словом оцінив це як добре виконана робота, тому що сформована за короткий строк вертикаль влади, яка сьогодні забезпечує життєдіяльність держави", - сказав Михайло Добкін.

На його думку, зараз Президент, уряд і парламент консолідовані для "зміни в кращу сторону життя українського народу" і для відновлення міжнародного іміджу України, який, на думку голови ХОДА, постраждав у попередні роки. "Складається сприятливий фон для міжнародної громадськості, для інвесторів усередині країни. Так званий політичний клімат, який у нас сьогодні все більше повертається в нормальне русло, набуває такого вигляду, в якому він існує в багатьох розвинених європейських країнах", - вважає Добкін.
Також губернатор позитивно відзначив створення Комітету економічних реформ, а також вироблення пропозицій щодо реформування державного управління, зокрема економіки. Кажучи про зовнішньополітичні підсумки 100 днів президентства Віктора Януковича, Михайло Добкін відзначив три напрямки: домовленості з Європейським Союзом щодо можливості скасування візового режиму між ЄС і Україною до кінця 2010 року, заява Президента України під час візиту в США на світовому саміті з питань ядерної безпеки про відмову України від використання збагаченого урану, а також відновлення добросусідських відносин і рішення ряду тривалих і таких, що вимагають негайного вирішення проблем, у відносинах з Російською Федерацією.
"Україна виглядала як абсолютно рівноправний партнер Російської Федерації в переговорах, які мали політичне та економічне підгрунтя. Максимальні побажання України досягнуті. Я вважаю, що це величезний крок і в бік майбутніх наших міжнародних відносин з усіма партнерами", - зазначив Михайло Добкін.