Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінімум 80% коштів на санаторно-курортне лікування повинно спрямовуватись на закупівлю путівок у місцеві санаторії. Ігор Шурма

Мінімум 80% коштів на санаторно-курортне лікування повинно спрямовуватись на закупівлю путівок у місцеві санаторії. Ігор Шурма

Як зазначив під час засідання обласного відділення Фонду соціального страхування заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, система закупівель путівок на санаторно-курортне лікування як дорослого, так і дитячого населення області потребує змін. "В період кризи кожна копійка повинна працювати на регіон. Це принципова позиція обласної влади. У нас є своя санаторно-курортна база, оздоровчі табори, і на сьогодні мінімум 80% коштів на санаторно-курортне лікування дорослих та оздоровлення дітей повинно спрямовуватись на закупівлю путівок у наші місцеві санаторії", - заявив він.

Ігор Шурма також підкреслив, що закупівля путівок в місцеві санаторії – це одна з форм боротьби з корупцією: "Ні для кого не секрет, що в кожному районі є посадовці, які за рахунок Фонду соціального страхування їздять з родинами на відпочинок до Криму чи Карпат, але такий відпочинок з’їдає набагато більше коштів, ніж лікування у наших санаторіях, і через що люди, які дійсно потребують оздоровлення, не можуть його отримати".

За словами Ігоря Шурми, завдання влади – зробити усе, щоб гроші працювали на наш регіон. "Чому ми свої кошти повинні направляти в інший регіон, якщо наші санаторії кращі, ніж багато інших в країні. Ми повинні дати нашим санаторіям можливість розвиватися, адже кожна путівка – це кошти на їх розвиток", - підкреслив заступник голови ХОДА.