Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарифи підприємств ТКЕ необхідно привести у відповідність з економічно обґрунтованим рівнем

Тарифи підприємств ТКЕ необхідно привести у відповідність з економічно обґрунтованим рівнем

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, для збільшення рівня оплати за газ планується приводити тарифи підприємств теплокоммуненерго у відповідність з економічно обґрунтованим рівнем.

"Сфера житлово-комунального господарства - це та сфера, яка зачіпає кожну людину. Саме тому увагу центральної влади, обласної державної адміністрації, районних адміністрацій та органів місцевого самоврядування до цієї сфери має бути особливим. Більшість підприємств комунального господарства Харківської області не привели свої тарифи відповідно до тих витрат, які вони несуть на вироблення послуг. Наше головне завдання - розібратися, чому це відбулося, і привести тарифи у відповідність собівартості", - зазначив Валентин Дулуб.

Протягом двох тижнів всі підприємства області повинні подати до Державної інспекції з контролю за цінами пропозиції щодо нових тарифів. Через 10 днів після цього Держінспекція повинна надати свої висновки щодо нових тарифів, а потім їх мають погодити органи місцевого самоврядування. Валентин Дулуб підкреслив, що істотного зростання тарифів в Харківській області не очікується. У Харкові тарифи підвищуватися не будуть, тому що КП "Харківські теплові мережі" встановили тариф, який покриває 95% витрат на виробництво.