Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулась конференція Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді

Відбулась конференція Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді

21 травня на базі Харківського Національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди відбулася конференція Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді, яка мала на меті і порядку денному обговорення доповідей про проведену роботу в звітній період, переобрання керівних органів спілки та визначення основних напрямів діяльності.

На третю звітно-виборчу конференцію Харківської обласної Спортивної спілки учнівської та студентської молоді обрано 176 делегатів, які представляли фізкультурно-спортивний актив навчальних закладів, учнівських та студентських осередків Спортивної спілки.
На звітно-виборчої конференції було затверджено керівний склад Спілки:
- президентом Харківської обласної Спортивної спілки учнівської та студентської молоді було обрано Прокопенко Івана Федоровича;
- віце - президентом Спілки – Шаповала Романа Володимировича;
- секретарем Спілки – Павленко Віктора Олексійовича.
Перспективними напрямками роботи Спілки має стати розвиток, координація та взаємодія з державними, громадськими та благодійними установами та організаціями.


Громадську спортивну організацію під назвою Харківська обласна спортивна спілка учнівської та студентської молоді було створено у 2003 році з метою розвитку учнівського та студентського спорту на Харківщині. Її очолив президент, ректор ХНПУ ім. Г. С. Сковороди Іван Федорович Прокопенко.
Спортивна спілка об’єднує в своїх лавах великий потенціал працівників сфери фізичної культури та спорту. В навчальних закладах освіти працюють :
1417 вчителів фізичної культури в загальноосвітніх навчальних закладах:
89 керівників та викладачів в професійно – технічних навчальних закладах;
55 інструкторів з фізичної культури у дошкільних навчальних закладах ;
546 тренерів ДЮСШ;
88 керівників та викладачів ВНЗ І –ІІ р.а.;
У ВНЗ 3-4 р.а. працюють 720 викладачів з фізичного виховання з них:
Докторів наук – 11, професорів – 24, кандидатів наук – 131, доцентів – 105,
старших викладачів 260.