Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава повинна бути зацікавлена в розвитку сільськогосподарської галузі

Держава повинна бути зацікавлена в розвитку сільськогосподарської галузі

Два наріжних камені розвитку сільського господарства в Бєлгородській області Російської Федерації - фінансова підтримка з боку держави і державний контрольний пакет акцій над земельними ресурсами. Про це після відвідування сільгосппідприємств Бєлгородської області розповів заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук:

"З бюджету держави на сільгоспгалузь Бєлгородської області в 2010 році виділено 9 млрд рублів, і ще 1 млрд руб виділив безпосередньо обласний бюджет. Тобто це близько 2,5 млрд гривень, виділених тільки на Бєлгородську область. Для порівняння - на сільськогосподарську галузь всієї України в 2010 році в бюджеті закладено 3,4 млрд грн".

Що стосується земельних ресурсів, то земля в Росії є товаром, і цю землю у пайовиків, в основному, скуповує держава, зокрема, уряд Бєлгородської області. А потім уряд віддає землю в оренду тим керівникам підприємств, які правильно ведуть сільгоспроботи - залучають інвестиції, і розраховують всі витрати і прибутки через кінцевий результат - продукцію тваринництва.