Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Богодухівщині планують запустити пілотний проект з енергозбереження

На Богодухівщині планують запустити пілотний проект з енергозбереження

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов запропонував запустити в Богодухівському районі пілотний проект з альтернативного енергозбереження за допомогою використання для опалення приміщень брикетів з відходів деревини. Лінія з виготовлення таких брикетів працює в ДП "Гутянське лісове господарство". Директор ДП Віктор Нагорний повідомив, що таке паливо за теплоємністю не поступається вугіллю та повністю згорає, не утворюючи відходів.

"Давайте зробимо в районі пілотний проект, адаптований під опалювання цими брикетами. Спробуємо знайти якийсь об’єкт соціальної сфери і забезпечимо його брикетами у вигляді альтернативного палива", - запропонував Юрій Сапронов. "Якщо такий пілотний проект матиме успіх, то господарство отримає додаткові замовлення та знизить собівартість виготовлення продукції. Це дозволить збільшити виробництво продукції, а значить збільшаться і відрахування в бюджет", - додав Юрій Анатолійович.
Заступник голови ХОДА також доручив обговорити з керівництвом Південної залізниці можливість використання брикетів для опалювання вагонів, оскільки таке паливо екологічно чисте, на відміну від вугілля.