Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для інвесторів регіону створять "дорожню карту"

Для інвесторів регіону створять "дорожню карту"

Відповідальний секретар Харківського регіонального Комітету з економічних реформ Юрій Сапронов у своєму виступі на засіданні комітету порушив питання про необхідність зниження адміністративних бар'єрів і знищення корупції для залучення інвестицій в країну і в Харківську область зокрема. "Сьогодні кількість дозвільних документів така, що у мене складається враження, ніби це спеціально зроблено для того, щоб вода була каламутніше, ліс - частіше, і загубитися в цьому лісі і що-небудь впіймати - в першу чергу чиновнику - було набагато легше", - заявив Юрій Сапронов.

За словами Юрія Анатолійовича, іноземні інвестори, які хочуть вкладати кошти в Україні, в першу чергу цікавляться умовами ведення бізнесу. "На сайті світового банку із 183 країн Україна з реєстрації підприємництва займає 134 місце, щодо отримання дозволів на будівництво - 181, по реєстрації власності - 141. То який інвестор сюди прийде з такими показниками? "- поставив риторичне питання Юрій Сапронов.
Щоб інвестори мали уяву, з якими перешкодами їм доведеться зіткнутися, в ХОДА планують створити для них "дорожню карту"."Це дасть можливість спростити дозвільну систему та створити зелений коридор для інвесторів, які хочуть вкладати кошти в розвиток економіки регіону", - акцентував Ю. Сапронов.

Теги